Metode de curatat covoare

Metode de curățat covoare

În fiecare casă covoarele dau o senzație de căldură, de confort și inundă fiecare cameră cu armonie. Pentru a păstra covoarele strălucitoare pentru perioade lungi de timp și pentru a împiedica bacteriile și praful să se așeze în fibrele covorului, este necesar să le curățați în mod regulat.

Prin aplicarea unor măsuri simple, puteți puteți prelungi viața covorului dumneavoastră, indiferent dacă este vorba de un covor din fibre naturale sau de un covor din fibre sintetice. Prin aspirare, scuturare și curățare, covorul dumneavoastră din fibre naturale sau sintetice este eliberat în mare parte de murdărie și își poate astfel păstra strălucirea pe termen lung.

Aspirarea regulată

Aspirarea este o metodă foarte importantă de curățare a covoarelor și de îndepărtare a murdăriei obișnuite. Acesta împiedică particulele de praf, părul de animale sau mizeria să pătrundă adânc în fibre. Curățarea covoarelor din fibre naturale (în special în cazul covoarelor din sisal) se face prin aspirare regulată. Pe de o parte, este îndepărtată murdăria de zi cu zi, iar pe de altă parte, este prevenită formarea de urme de apă. Aceste urme pot fi create de combinația dintre apă, praf și murdărie.

Nu folosiți un aspirator cu perie rotativă, deoarece aceasta poate slăbi fibrele.

Atenție: Din cauza sensibilității materialului, un covor de mătase sau un covor de vâscoză nu trebuie aspirat. În schimb, ar trebui să folosiți o perie moale pentru a peria murdăria de pe covor în direcția în care este ţesut.

Aspiratul poate sa fie util în procesul de îndepărtare a petelor, dar e important să vă informați înainte de a încerca să acționați asupra petelor pentru a nu deteriora covorul.

De asemenea, aspiratul regulat poate ajuta la prevenirea necesității de curățare profesională a covoarelor. Cu toate acestea, ar trebui să luați în considerare această variantă cel puțin o dată la cinci ani, mai ales dacă este un covor de bună calitate. 

Batere și scuturare

Este util să scuturați și să bateți un covor în mod regulat pentru a-i păstra strălucirea pe o perioadă lungă de timp. Deoarece aspiratorul îndepărtează doar murdăria de suprafață, covorul trebuie bătut în mod regulat. În acest fel, puteți îndepărta o mulțime de murdărie și bacterii care s-au fixat în covor.

Aerisire

Ce ziceți de un pic de aer proaspăt pentru covorul dumneavoastră? Pentru aceasta se recomandă să atârnați covorul la aer curat timp de o zi sau două și să îl bateți de câteva ori la fiecare patru luni - când este uscat, bineînțeles! Cu această metodă, covorul dvs. nu numai că primește un adevărat impuls de prospețime, dar este eliminată și murdăria.

În concluzie, vă îndemnăm să aveți grijă de covoarele dumneavoastră și să le curățați în mod regulat, pentru a vă putea bucura de ele un timp cât mai îndelungat.