Curatare covoare fibre sintetice

Curățarea covoarelor din fibre sintetice

Materialele din poliacril, poliester și polipropilenă sunt fibre sintetice. Aceste materiale sunt deosebit de comune în cazul covoarelor, deoarece necesită puțină întreținere și sunt robuste. Covoarele din poliester, poliacril, și polipropilenă sunt deosebit de rezistente la uzură, nu se murdăresc ușor și au o structură care respinge umezeala. Acest lucru le face deosebit de potrivite pentru încăperile în care covoarele sunt puse la încercare, cum ar fi zona de intrare, coridorul, baia sau bucătăria.

Prin aplicarea unor măsuri simple de curățare, puteți puteți prelungi viața covorului dumneavoastră din fibre sintetice. Prin aspirare, scuturare și curățare, covorul dumneavoastră este eliberat de praf și murdărie și își poate astfel păstra strălucirea pe termen lung.

Intretinere covoare fibre sintetice

Covoarele din fibre sintetice nu se remarcă doar prin durabilitatea lor ridicată, ci și prin modele și desene unice. Acestea sunt practice și arată bine în același timp. 

Covoarele din fibre sintetice acceptă apa, dar nu este ideal să fie udate.

Deși covoarele din fibre sintetice au o structură care respinge umezeala, acest lucru nu înseamnă că trebuie să fie udate cu apă în timpul curățării. Deși nu sunt la fel de hidrofobe ca, de exemplu, un covor din sisal, covoarele din fibre sintetice nu se descurcă bine în cazul udatului îndelungat.

Covoarele din fibre sintetice nu se comportă bine la căldură.

Atunci când curățați covoarele din fibre sintetice, așa cum am menționat deja, nu
trebuie să folosiți prea multă apă. Cu toate acestea, în cazul în care covorul este scufundat în apă, nu folosiți un uscător de păr sau un instrument de uscare similar, deoarece covoarele din fibre sintetice conțin fibre chimice, căldura excesivă le poate face să se topească și să își piardă forma.

Mașina de spălat este interzisă.

Din ce în ce mai frecvent, se găsesc pe internet instrucțiuni de a pune pur și simplu covorul în mașina de spălat. Dar acest lucru nu trebuie făcut cu covoarele din fibre sintetice! Stratul de latex s-ar putea dizolva, iar covorul nu ar mai avea ținuta inițială.

Citiți eticheta!

Nu în ultimul rând este important să citiți și să respectați instrucțiunile de pe eticheta. Acestea țin cont de compoziția exactă a covorului și îl pot feri de daune permanente.